Cum ajuta homeopatia bolnavul de cancer.

M-am hotarit greu sa scriu aceasta pagina. Cind lucrezi cu oamenii si cu suferinta, cind iti asumi raspunderea de a-l insoti pe calea vindecarii pe cel care-ti cere ajutorul, nu poti sa nu fii smerit. Cea mai onesta atitudine e sa ii pui in fata pacientului instrumentele pe care le detii ( cunoasterea si discernamintul) fara a-i oferi certitudini. Nu recomand nimanui sa se increada in vreo terapie ( fie clasica fie complementara) care ofera garantii ale metodei ei: in realitate, prin nicio terapie nu exista 100% succese, nici macar pentru boli mai usor de tratat. In joc intra atit de multe variabile incit sta mai presus de noi rezultatul final.

Dar, cum spune o vorba veche, ceea ce conteaza este lupta; rezultatul e dincolo de noi.

Ca urmare, deoarece am fost des intrebata ce poate face homeopatia in cancer, iata care ar fi raspunsul:

– poate ea inlocui terapiile conventionale ( chimio-, radio-, imunoterapia)?In spiritul unei onestitati complete cu care m-am decis sa scriu, voi spune ca, personal, nu am avut astfel de cazuri. Ori  pacientii nu au avut curajul sa se dispenseze total de terapia conventionala, ori m-au contactat dupa ce incepusera sau terminasera deja aceasta terapie. In strainatate, exista clinici unde pacientii cu cancer sunt tratati exclusiv homeopat, O astfel de clinica este in Elvetia: http://www.omeopatia.clinicasantacroce.ch/en/home-english/85-csc-engl/die-klinik.html. India este alta tara cu spitale homeopate.

-in cazul in care pacientul este deja sub chimio-/radioterapie, ce mai poate face homeopatia? Remediile homeopate ajuta mult in acest caz sa sustina organismul in lupta cu boala ( stimulind imunitatea specifica anticanceroasa), sustinind psihic pacientul ( psihicul fiind extrem de important , dupa cum stim), ajutind detoxifierea prin protectie hepatica, renala, echilibrind tranzitul intestinal, combatind efectele adverse ale  terapiilor agresive.

– daca pacientul a iesit deja de sub tratament, remediile homeopate il pot ajuta sa combata eventuale sechele ale bolii sau terapiilor, sau sa combata recaderile atunci cind exista aceasta suspiciune.

In ceea ce priveste terapii adjuvante si indicatii dietetice, iata cam ce am gasit util :

http://www.integrativeoncology-essentials.com/

Consumul de Flor-Essence herbal tea mix :http://www.floressencetea.com/#tab=Home

Ca diete, trebuie pus accentul pe alimente alcaline ( o lista bogata se gaseste pe internet), de preferat organice si integrale;

Vor fi consumate preferabil legume, fructe si cereale.

Surse valoroase de proteine care pot inlocui proteinele animale:

1. Quinoa – (8 grame proteine la cana; 230 calorii)

Quinoa este o proteina completa, adica contine toti aminoacizii esentiali de care organismul dvs are nevoie. Da satietate, este bogata in fibre, fier si magneziu. Il puteti minca cu fructe, nuci si putina miere sau sirop de artar la micul dejun

2. Seminte de floarea-soarelui – (24 grame de proteine la cana; 740 calorii)

Semintele de floarea-soarelui sunt o gustare energizanta la indemina, plina de proteine si grasimi nesaturate ca si vitamina E, buna pentru piele. Pot fi prajite si adaugate la salate.

3. Laptele de soia – (8 grame  proteine / cana; 110 calorii)

Laptele de soia are cel mai ridicat continut proteic dintre toate lapturile non-animale ( cum ar fi laptele de migdale sau de orez), anume acelasi continut ca al laptelui de vaca. In plus, contine grasimi nesaturate, nu contine lactoza si ca urmare e mai usor de digerat. Atentie sa nu cumparati produse cu adaos de zahar sau arome. Poate fi folosit la a face supele mai cremoase sau ca baza pentru o minunata cacao cu lapte.

4. Broccoli – (3 gram proteine/ cana; 20 calorii)

Broccoli are deja o reputatie foarte buna pentru continutul sau ridicat in vitamina A, C si K, dar este si o sursa buna de proteine. Poate fi folosit gatit la aburi cu tahini sau ca topping pentru pizza.
5. Ovazul – (10 grame de proteina / cana; 150 calories)Mai bogat in proteine ca orice alta cereala ( si cu continut scazut de carbohidrati), are de asemenea rolul de a mentine nivelul glicemiei. Poate fi folosit pentru a imbogati smoothie-urile si sucurilor de legume/ fructe.

6. Semintele de cinepa – (5 grame de proteine/ lingura; 40 caloriii)
Sunt sursa de proteine complete si de minerale ca zincul, magneziul, fierul, de acizi omega-3. Pot fi amestecate la blender sau presarate pe orice mincare care necesita o imbogatire in proteine, cum ar fi supele si smoothie-urile.
7. Tofu – (20 grame proteine/ cana; 180 calories)Super versatil si cu continut scazut de lipide, acest produs de soia ce se gaseste in grade diferite de duritate, este plin de proteine complete. Cu cit este mai tare, cu atit este mai bogat in proteine. Imbogateste aroma oricarei mincari si poate fi folosit ca substitut al oricarui produs animal. Se poate gati in tigaie ca niste oua jumari sau carameliza si pune pe legume gatite.

8. Nautul – 14 grame de proteine/cana; 290 calorii
Nu este numai o puternica sursa de proteine ci si de fibre. Sunt sarace in grasimi dar bogate in fier, zinc, vitamina B. Pot fi puse in aproape orice mincare sau preparate ca humus.
9. Fasolea boabe – ( 14 grame de proteine/cana; 210 calorii )
Neagra, rosie, alba, pestrita – indiferent de varietate este o sursa bogata in proteine si nu contine grasimi. Poate fi gatita oricum, dupa gust.
10. Semintele de chia – (2 grame de proteina / lingura; 70 calories)Sunt bogate in proteine, antioxidanti, fibre. Sunt sursa vegetala cea mai bogata in acizi omega-3. Functioneaza f bine presarate in smoothie-uri, peste iaurt. Pot fi folosite la prepararea pudding-urilor, deoarece amestecate cu lapte de soia se umfla mimind textura unei creme.

Alimente cu valoare terapeutica: cu actiune de curatare a ficatului- sfecla, morcovi, anghinare, lamii, creson, untisor, pastirnac, alge, ciuperci reishi, shitake, cordyceps, maitake ( ” ciuperca lui Dumnezeu” nu face parte dintre acestea), ulei de in, orez brun, cereale germinate, simburi de caise.

Apoi: sucuri de morcovi, sfecla, sucuri verzi (de spanac, kale etc).

De evitat: proteinele animale, lactatele, alimentele sarate, alimente grase/prajite, puternic condimentate, zaharul alb, nitratii, fumatul, alimentele afumate, constipatia, enervarile, alcoolul, supraponderalitatea.

Ca suplimente alimentare se pot lua: beta-caroten, complexe de vitamine B, vitamina C, vitamina D3, vitamina E, Seleniu,  salvestroli.

De evitat compusi chimici ca: pesticide, insecticide, produsi chimici de curatare, aluminiul, parabenii, ftalatii.

Foarte benefic pentru organism si pentru psihic este practicarea cu regularitate a exercitiului fizic usor, minimum o jumatate de ora/zi.

Voi incheia citindu-l pe Declan Hammond, directorul scolii de homeopatie din Dublin, care a trasat un portret al pacientilor cu cea mai mare sansa de a depasi cu succes cancerul:

Cei ce isi accepta diagnosticul- fara a vedea in el o condamnare automata la moarte;

Cei ce sunt pregatiti sa isi asume responsabilitatea propriei vindecari si sa faca schimbari majore in viata lor;

Cei ce cred cu convingere in terapia pe care au ales-o;

Cei ce iubesc cu pasiune viata;

Cei ce vad in viata un sens si au sentimentul unui rost in lume;

Cei ce sunt capabili sa identifice si sa atinga telul pe care si-l propun; 

Cei ce reusesc sa aiba o relatie buna, vindecatoare si deschisa cu medicul pe care l-au ales;

Cei ce stiu deja a depasi momentele critice ale vietii;

Cei ce intilnesc si vorbesc cu alti bolnavi ca si ei intr-o atmosfera suportiva, ajutind la suferinta lor;

Cei ce stiu sa se afirme;

Cei ce stiu sa isi asculte propriile nevoi.

 

11 răspunsuri

    1. Bună ziua. Cînd varianta chirurgicală nu e posibilă sigur că orice altă variantă trebuie folosită – sunt remedii care se folosesc în această formă de cancer.

  1. Buna ziua Dna Doctor!
    Mama mea are cancer la vezica biliara cu metastaze la ficat!
    Oare exista ceva tratament homeopat pentru asta?
    Va multumesc!

  2. Buna seara,

    Imi puteti spune dc exista remedii homeopate pentru o fetita de 2 ani si 9 luni, pt polipi care sunt pe un teren de rinita alergica, desi analizele nu au dovedit acest lucru.
    Are niste mucisori in spatele nasului, care nu o lasa sa doarma bine noaptea. I-am dat diverse tratamente dar tot timpul raman resturi.
    Nu as vrea sa ajungem la operatie, asa cum ni s-a spus.

    Multumesc,

  3. Buna ziua, mama mea se lupta cu o boala crunta, are cancer mamar cu metastaze osoase și din păcate sa depistat târziu și este intr-o stare foarte avansată.
    Mi-aș dori tare mult sa încerc și un tratament homeopat, am auzit de cura cu ulei de tamaie(Boswellia) și sare alcalină, pentru care avem nevoie de îndrumarea unui specialist pt administrare. Va mulțumesc anterior pentru orice sfat.

    1. Cura cu Boswelia nu este tratament homeopat. Dacă doriți, puteți veni cu dînsa la un consult să vedem cu ce vă pot ajuta.

  4. Buna ziua,

    ati tratat pe cineva diagnosticat cu limfom non-Hogdkin indolent cu celula mica B?
    Ma intereseaza daca se vede o ameliorare, daca se reuseste stoparea bolii.
    Pacientul nu este inca in stadiul de chimio-terapie.
    Multumesc.

  5. este corecta aceasta abordare si cred ca totul depinde de bolnav si familia sa.iubirea este element primordial.restul nu-i decit nimicnicie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *